yorteam-header-review
yorteam-review

Resultaat verbeterd dankzij waardevolle lessen 

"Als specialist in IT-recruitment zijn wij altijd op zoek naar kennisverbreding en -verdieping." Ed van der Waart en Lauren Epping van Yorteam werken met een compact kernteam, dus zoeken deze kennis ook buiten de dagelijkse omgang op de werkvloer. De organisatie houdt zich voor 100% bezig met de invulling van IT-aanvragen voor Nederland en vooral in de Randstad. Een sourcingtraining van Marcel was een logische stap.

"Via via kwamen we terecht bij Marcel. Met de vraag hoe we ons rendement op onze e-mails konden verhogen. Naast onze dorst naar meer kennis om betere InMails te sturen waren we ook benieuwd naar de mogelijkheden om buiten LinkedIn IT'ers te kunnen sourcen. De uitkomst was een training van een dag bij ons op kantoor in Amsterdam. Ons team van 5 recruiters, van junior- tot seniorniveau, sloot daarbij aan."

Hoe vind je de doelgroep en hoe benader je deze? 

"De lessons learned om meer respons via LinkedIn te krijgen zijn zeer waardevol. Tips over hoe je berichten schrijft, wat je wel en niet schrijft en welke triggers je verwerkt bijvoorbeeld. En waarop je moet letten wanneer mensen reageren. Zo kan je de vertaalslag maken naar hoe een doelgroep wil worden benaderd.

Aanvullend zijn de tips voor het echt goed zoeken via Google en GitHub eyeopeners geweest, met name voor de recruiters met minder ervaring. De juiste mensen vinden en hoe je iemands gegevens vindt kost dan wel wat meer tijd; het doet wonderen voor het resultaat."

"We zien het gemiddelde rendement ook echt stijgen sinds de training. We gaan al aardig in de richting van de beloofde 50%.

Alleen al door iets in het intro op te nemen wat uit het profiel van de kandidaat komt zien we dat de respons beter is. Zelfs bij 'geen interesse' krijgen we nu reacties."


Duidelijk en toegankelijk

"Marcel is echt een prettige gesprekspartner en een professionele trainer. Hij weet zijn training perfect af te stemmen op IT-recruitment en het niveau van de deelnemers.

Zijn training heeft een hele duidelijke en goede opbouw. De slides ondersteunen echt de dingen die hij vertelt, en daarnaast laat hij het ook daadwerkelijk live zien op het scherm. Hij is heel rustig en geeft het gevoel dat je vragen mag stellen, is daardoor heel erg toegankelijk."

"Hij weet het voor elk kennisniveau interessant te houden. Tussendoor zet hij je aan het werk en kijkt mee om mensen resultaat te laten behalen. Dat je tijdens de training de stof ook echt toepast is een absolute plus."

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?