signify-review-sourcing-training-klikwork
Werner-Signify

Zichtbare resultaten in de efficiency en een diversere recruitment

Signify heeft wereldwijd meer dan 37.000 werknemers. Het is als voormalige lichtdivisie van Philips gespecialiseerd in lightning solutions zoals ledverlichting. Werner van der Heijden is bij deze organisatie head of talent acquisition Europe. Vanuit die rol zocht hij voor 15 recruiters uit zijn team een sourcingtraining. Een training die zou kunnen bijdragen aan een diverser en inclusiever personeelsbestand.

"Ik ben verantwoordelijk voor alle recruitment in Europa. Dat betekent dus dat we ons wat sourcen betreft niet alleen op de Nederlandse arbeidsmarkt richten. En daar komen dan qua technieken soms net wat andere dingen bij kijken óm de juiste kandidaten te bereiken. We hadden ons tot doel gesteld om meer achter passieve kandidaten aan te gaan én we willen een betere diversity balance bij Signify. Marcel bleek de ideale persoon om ons de kennis bij te brengen die we daarvoor nodig hadden."

Op maat gemaakt

"Marcel geeft geen klassieke standaardtrainingen. Hij zorgt echt voor maatwerk, gebaseerd op de leerdoelen en het niveau van de deelnemers. Zijn stijl van trainen is er daarbij een van de dialoog voeren. Vragen stellen, afstemmen op problemen waar wij tegenaan lopen en samen praktisch oplossen als iemand ergens niet uitkomt. Daar ligt de kracht van het lerende aspect. Het is een workshopformule met heel veel interactie."


Nu een vast onderdeel van onboarding nieuwe recruiters

"Vanwege die manier van samen leren werd de doorvertaling naar de praktijk voor de deelnemers vanzelfsprekend. Als follow-up hebben de recruiters de learnings dan ook geïmplementeerd in het werk. Het zijn échte integraties in het dagelijkse werk van de recruiters geworden. Daarnaast houden we intern aandacht voor de thema's. Want anders zakt kennis weer weg. De opgenomen sessies zijn nu een vast en verplicht onderdeel van de onboarding van nieuwe recruiters. Ook de inhoudelijke resultaten van de trainingen zijn zichtbaar in de efficiency en een diversere recruitment. Je kan dus zeggen dat het voor ons heel goed heeft gewerkt."


"Tijdens de trainingen creëert Marcel heel goed betrokkenheid in een team, hij heeft geen autoritaire stijl. Hij start vanuit zijn structuur en agenda, maar gaat heel goed in op topics en thema’s die leven. Daardoor weet hij de training bij te sturen op basis van behoefte die zichtbaar wordt tijdens de sessies. Hij werkt echt mét het team en kan daardoor ook wanneer het wenselijk is de diepte ingaan."


Marcel bewijst zelf dat het werkt

"De totstandkoming van onze training was eigenlijk het ultieme bewijs dat zijn aanpak werkt. Want ik kwam met hem in contact dankzij zijn eigen benaderingsaanpak. Ik kreeg een e-mail van Marcel die me triggerde. En daardoor nam ik contact op. Kortom het bewijs dat hij én zijn doelgroep weet te bereiken én weet te verleiden om contact op te nemen. Die flow van verkopen van zijn training is erg vergelijkbaar met de flow van het recruiten van een kandidaat. Marcels vorm van benaderen en de vrijblijvende kennismaking zorgden uiteindelijk dat we concreet gingen samenwerken."

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?