Binnen onze organisatie passen we deze nieuwe kennis nu in de praktijk toe

Jorg Liefting is senior vestigingsmanager bij filiaal Haarlem van PDZ Uitzendbureau. Een organisatie die al ruim 40 jaar bestaat, gevestigd op A-locaties in de Randstad en dichtbij de MKB-sector. PDZ zocht de kennis om in de krappe arbeidsmarkt specifiek die kandidaten te vinden die aansluiten op de vraag uit de markt. Ze volgden de maatwerk sourcing training.

"Er is tegenwoordig veel meer creativiteit en vaardigheid nodig om de juiste kandidaten te vinden. Hoe vinden we mensen die al werkzaam zijn in een branche, en hoe verleid je die om te vertrekken? En hoe benader je de latente markt? Vragen die wij graag beantwoord wilden zien, zodat we vanuit een reactieve manier van recruitment naar proactief sourcen konden schakelen."

Ontdek de doelgroep en hunt de juiste kandidaten
Aan de training van twee dagdelen deden zo'n zeven à acht mensen van PDZ mee. Vanuit elke vestiging sloot iemand aan die het geleerde in de praktijk zou gaan brengen. "Er ging een wereld voor ons open. Eenvoudige trucs om de juiste kandidaten te selecteren; de mogelijkheden die Google biedt. Ideaal om te ontdekken waar de doelgroep zich bevindt en hoe je de juiste kandidaten hunt."

"De training had een logische opbouw. Via de juiste booleans naar de juiste vacaturesites, doelgroepselectie en contactgegevens. En dat allemaal binnen de lijntjes van de AVG. Het visueel benaderen van kandidaten met een filmpje maakte de cirkel rond. Dat laatste heeft wel voor beweging in de organisatie gezorgd."

 

Maatwerk sourcing training
 Het is een praktisch ingezette training met informatie waar je direct mee aan de slag gaat. En gelijk in brokken gehakt, waardoor je er gedurende de dag al vaardiger in wordt. "De challenge vraagt wel veel, maar zorgt er ook voor dat je alle registers moet opentrekken. En dat prikkelde wel. Dus een goede training met absolute meerwaarde."

"Marcel neemt de groep mee in het stuk. Daar ligt zijn kracht. Hij zorgt voor een dosis energie. Dat zie je ook buiten de training om, in mailverkeer. Dynamische berichten, snelle terugkoppeling. Er zit altijd meer in dan alleen het antwoord. Ik denk dat op dat vlak heel veel trainers het laten liggen namelijk."

 

Succesvol in de eigen praktijk
 Vanuit de training heeft PDZ drie kandidaten gevonden voor een interne intercedenten-functie. Kandidaten die ze voorheen niet zouden hebben gevonden en die exact in het gestelde functieprofiel pasten. In een ander geval vonden ze via Facebook voor een opdrachtgever kandidaten bij een bedrijf dat ging sluiten. "Binnen onze organisatie passen we deze nieuwe kennis nu dus met succes in de praktijk toe."

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?