De sourcingkennis van Marcel mixen met onze eigen manier van werken.

"Bij Mobiquity helpen we het digitaliseren van ideeën van internationale bedrijven. Strategie, vormgeving, engineering en support. Het hele pakket dus. Onze explosieve groei, gecombineerd met de druk op de huidige arbeidsmarkt, maakt de noodzaak om qua sourcing alles uit de kast te halen groter dan ooit. Dus een inhoudelijk sterke opfriscursus om LinkedIn beter te gebruiken was een logische stap."

 Paul Beglinger is recruitment director bij Mobiquity. Daar is hij verantwoordelijk voor het team van 9 recruiters dat vanuit Amsterdam medewerkers sourcet voor de kantoren in Europa, Afrika en Australië. Vanuit zijn wens dat een team zich altijd moet blijven ontwikkelen vroeg hij Marcel om een maatwerktraining. Een waarin de combinatie werd gezocht tussen sourcing en LinkedIn Recruiter.

 "Ons team deed het al goed, al geloof ik dat het altijd iets toevoegt wanneer iemand van buitenaf nieuwe inzichten aanreikt. Ik wilde graag weten wat Marcel ons kon adviseren over het benaderen van kandidaten in de huidige markt. En welke ongebruikte tips en tricks er qua sourcing nog toe te passen waren."

Persoonlijkere reachouts, tips voor diversity hiring en het effect van de sourcing challenge

"Het vraagt iets extra's van een trainer om een groep mensen met ruime ervaring in hun vakgebied mee te krijgen in de materie. En natuurlijk is nooit alle gedeelde kennis 100% nieuw. Daarom zeg ik altijd: luister naar de trainer, pik eruit wat voor jou van toepassing is en mix dat met je eigen manier van werken. Er leiden immers meerdere wegen naar Rome."

 

"Een van de learnings die we opdeden was op het vlak van de reachouts. Marcel liet zien hoe je die voor bepaalde kandidaten een stuk persoonlijker maakt door onderzoek te doen. Door verder te kijken en meer in het profiel te duiken van je kandidaat. Ja, dat kost wat meer tijd, maar je zal zien dat de response rate omhooggaat. Een ander voorbeeld van wat Marcel aandroeg was hoe je in het kader van diversity hiring met aangepast zoekgedrag op LinkedIn beter vindt wat je zoekt." 

 

"Ook de sourcing challenge is een zeer leerzaam onderdeel van de training. Je wordt hierin gedwongen op een creatieve manier te denken, zodat je tot een oplossing komt. Het laat je nadenken over hoe je online anders kan zoeken en het geeft inzicht in hoe je dingen op een andere manier aanpakt. Dat vond ik vooral sterk aan de sourcing challenge."

 

Voorbereiden, feedback en bijsturen

"De voorbereiding is hartstikke goed, want je wordt van tevoren volop geënthousiasmeerd. Een klein en doeltreffend voorbeeld is het persoonlijke mailtje dat je ontvangt met je naam in een foto verwerkt. Marcel is een fijne docent om naar te luisteren en legt ontzettend goed uit. Af en toe wellicht iets te nerdy, al haast ik me te zeggen dat dat absoluut op de goede manier is. Ook heel belangrijk: Marcel kan tussentijds bijsturen op niveau, wanneer de training daarom vraagt. Hij gaat zeer goed om met tussentijdse feedback."

 

Voor de groep staan is de kracht van Marcel 

"Onze training was noodzakelijkerwijs online. Een beetje jammer, want ik geloof wel dat het Marcels sterkte is om in persoon voor de groep te staan. De training was goed, en had het predicaat zeer goed gekregen als hij bij ons in dezelfde ruimte had kunnen rondlopen. Hoe dan ook: deze trainingen van Marcel zijn een aanrader voor iedereen die meer uit sourcing wil halen."

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?