lakehouse-testimonial-sourcing-training-klikwork
maarten-schouten-testimonial-sourcing-training-klikwork

Na 1 training direct een betere respons

Maarten Schouten startte op 1 januari 2021 zijn bedrijf Lakehouse in Gouda. Een bureau voor werving en selectie in vastgoed, bouw infra, energie, industrie en installatietechniek. Hij vond het tijd om zijn ruime ervaring in arbeidsbemiddeling om te zetten naar een organisatie die gegarandeerd een oplossing levert.

"De afgelopen jaren maakte de dienstverlening in detachering een enorme groeispurt door. Daardoor liep het aantal partijen dat zich richtte op werving en selectie terug. Dus zag ik dat er in de markt ruimte ontstond. Ruimte voor succesvolle werving en selectie voor hbo- en wo-profielen binnen technische, commerciële en financiële functies. We begonnen met z'n tweeën als klein bureau voor zowel regionale als grote(re) bedrijven. Mede dankzij mijn netwerk haakten vrij snel al relaties als Heijmans, Strukton en Bam aan. Dus binnen no-time bestond ons team uit 12 medewerkers." 

Sourcen is key als de traditionele manier van werven niet werkt 

"We werken exclusief, met kennis van de markt en persoonlijke aandacht. Bovendien leveren we gegarandeerd een oplossing. In de huidige markt zien we dat de traditionele manier van werven niet werkt, dus is sourcen key als je aan zo'n garantie wil voldoen. Je vindt de juiste mensen door ze op de juiste manier te benaderen. LinkedIn is daarbij veruit het grootste kanaal en om daar meer rendement uit te halen schakelden we Marcel in."

"Om beter te worden zoek ik vooral naar externe kennis in de vorm van trainingen. Als die kennis gedeeld wordt en blijkt dat we die al toepassen is het een bevestiging dat we goed bezig zijn. Doen we het nog niet zo dan leren we dus nieuwe dingen. En Marcel leerde ons een hoop zaken die op korte termijn al een positief effect hadden."


Voorkomen dat je een mail stuurt zoals iedereen 

"De eerste training vond plaats bij ons op kantoor met het hele team van toen 8 mensen. In 2 dagdelen leerden we alles over beter sourcen, het gebruik van boolean search, LinkedIn en het sturen van effectieve e-mails en InMails." 

"Met name wat dat laatste betreft ontdek je dan toch dat je je niet altijd even bewust was van de mails die je voorheen stuurde. Dus: hoe voorkom je dat je een mail stuurt zoals iedereen? Wij pasten Marcels werkwijze toe en we zien dat voor de meeste functies de response rate omhooggaat. Voorheen stuurden we eigenlijk direct alle info naar een mogelijke lead. Het effect was dat de meeste mensen daar niet op reageerden. Door ze veel gedoseerder en persoonlijker te benaderen is de kans groter dat je telefonisch of live contact krijgt. En dat vergroot de kans op een plaatsing weer significant."


Een trainer op basis van kennis én actuele praktijkervaring 
"Ik ben bij Marcel terechtgekomen via een search op LinkedIn. In ons kennismakingsgesprek sprak mij direct aan hoe relaxed en benaderbaar hij is. En dat hij ook nog bij opdrachtgevers werkt vind ik ook belangrijk. Daarmee is hij dus niet alleen een trainer op basis van kennis, hij blijft op de hoogte door letterlijk in de praktijk bij te blijven."


Leren door te doen
"De training zelf was lekker interactief. Mooi is ook dat Marcel voorbereiding vraagt van de deelnemers. Daardoor is iedereen betrokken en kan hij direct anticiperen op vragen. Marcel heeft een goed verhaal en duidelijke slides, waardoor deelnemers ook ter plekke het geleerde konden toepassen. Door het meteen te doen leer je het toch beter dan wanneer je alleen theorie krijgt. We hebben ook direct afspraken gemaakt over een tweede training. Dan kijkt Marcel mee naar hoe we de stof de afgelopen periode hebben toegepast. Zodat hij nog meer tips kan delen voor verbetering. En uiteraard gaan we dan ook de diepte in om onze kennis nog verder te verrijken.”


“Het enthousiasme van Marcel is aanstekelijk en daardoor neemt hij mensen mee in zijn verhaal. Ik beveel hem absoluut aan."


Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?