Ook mensen die al jaren in het vak zitten kunnen groeien en verbeteren

“We zijn gespecialiseerd in het vinden van moeilijk vindbare professionals in de IT. En we zoeken altijd naar mogelijkheden om beter te worden.” Robert Steinmetz is consultant bij i-Linked, een ICT-bemiddelaar en detacheerder in Woerden. Het is een team van 6 collega’s met stuk voor stuk meer dan 3 jaar ervaring in het recruitmentvak. Robert plaatste een oproep op Facebook in een groep voor recruiters en daar kwam Marcel omhoog. “Het was gelijk raak.”


“We hebben 3 trainingen gevolgd voor alle 6 de consultants in IT-sourcing. Bij de eerste training leerden we LinkedIn te gebruiken en vooral hoe je doelgroepen segmenteert. Dat leidde tot een andere werkmethodiek. Bij een van de andere trainingen leerden we over alternatieve kanalen. Welke kanalen zijn er nog meer en hoe ga je die inzetten? Dan gaat er een wereld voor je open, al is dat nog wel een heel proces om te borgen.” 

Testen en proberen in afwachting van het resultaat
 “Vooral de training over het enthousiasmeren van de doelgroep gaf inzicht. Die aanpak was compleet het tegenovergestelde van hoe we dat eerst deden. We zijn enthousiast over de theorie en werkwijze, het resultaat moet nog bewezen worden. Nu testen we de manier waarop Marcel zegt effectief mensen te enthousiasmeren. Met daarbij veel aandacht voor lengte, volledigheid én complexiteit van berichten. Marcel heeft geleerd hoe wij top of mind kunnen zijn bij onze doelgroep en bij kandidaten die wij graag spreken.”


“Wat ik het interessantst vind, is hoe je gestructureerd te werk kan gaan en hoe je valkuilen ontwijkt. Bijvoorbeeld hoe je zeker weet dat je beter passende kandidaten vindt. En hoe je mensen aanspreekt om de connectie met ze te maken. Marcel gaf ons de handvatten om een LinkedIn-profiel of cv te vertalen naar een persoonlijk bericht. Dit vergroot de kans op een echte connectie nog meer. Dat leer je dus.” 


Relevant huiswerk en geen onzin-opdrachten
 “Vakkennis is de nummer 1 kwaliteit van Marcel. Hij kan mensen die 5 jaar in het vak zitten laten zien dat ze iedere dag heel veel kansen missen.” De trainingen op afstand zijn prima bevallen. “Online heeft hij echt de controle. Marcel durft mensen aan te spreken als ze wat leken af te dwalen, hij hield echt het eigenaarschap.”


De training geeft genoeg handvatten om verder te kunnen. “We zijn erg blij met de feedback die Marcel heeft gegeven op onze berichten en de outreach naar de kandidaten. Het huiswerk is heel relevant voor de deelnemers en het werk, het zijn geen onzin-opdrachten. Daarnaast wordt alles netjes opgenomen, zodat je de training ook kunt aanbieden aan nieuwe collega’s die ten tijde van de training nog niet in dienst waren.” 

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?