diversity-recruitment-review-sourcing-training

Diversiteit en inclusie als basis voor sourcen

Diversity Recruitment begeleidt sinds 2013 organisaties bij het toepassen van een inclusief werving- en selectieproces. Met deze specialisatie maken ze echt het verschil, omdat hun uitgangspunt bij werven en selecteren anders is dan bij veel anderen. Arslan Aktan zag als manager het belang om zijn team zich verder te laten verdiepen in succesvol en vooral divers sourcen.

"We werken met een team van 5 recruiters, waarbij divers en inclusief werven en selecteren echt vanuit ons hart komt. Dat is dus altijd de basis van onze aanpak, zonder het commerciële uit het oog te verliezen."

Leren van een echte professional
"Ik kende Marcel al van mijn vorige werkgever waar we een training van hem kregen. Daar was ik heel positief over. En omdat ik het belangrijk vind dat het sourcen op de juiste manier wordt ingezet wilde ik mijn team laten trainen. Dat kan alleen door een echte professional in te huren voor je training. Dus op een dag kwam Marcel naar ons kantoor in Rijswijk."


Een net even andere benadering van de doelgroep

"De tools die Marcel inzet waren niet helemaal nieuw voor ons. Maar waar het ging om het specifiek sourcen van schaarse profielen konden wij nog wel scherper worden. Vanwege onze focus op inclusie en diversiteit doen we sommige dingen bij het sourcen anders dan anderen. Wij gebruiken bijvoorbeeld andere zoektermen en interesses, achtergronden en talen. Daar gaan we veel verder in. Zeker op dit vlak heeft Marcels advies ons nog verder geholpen de juiste mensen te bereiken."

"Marcel is zeer sympathiek. Vooraf stemde hij heel goed af waar onze behoefte lag. Zo had hij scherp waarbij wij zijn expertise nodig hadden. Daardoor voelt het ook echt als een maatwerktraining. Dat is heel prettig."


Met Boolean Search onze sourcing verfijnd
"Zijn manier van trainen is heel prettig en vooral niet belerend. Hij is een fijne energieke vriendelijke man die zijn werk duidelijk met veel plezier doet. Bovendien komt zijn expertise echt over en halen we ook betere resultaten door het toepassen van zijn tips. Zijn adviezen over Boolean Search bijvoorbeeld, helpen enorm. Daarmee maken we onze sourcing scherper en sluiten we niet-passende kandidaten uit. Ik zou Marcel oprecht ook bij anderen voordragen. Een topgozer."

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?