review-sourcing-training-brunel
review-sourcing-training-bart-van-der-vossen

De ratio van in contact komen en met mensen een contract aangaan is echt verhoogd

Met een eigen afdeling Learning & Development heeft Brunel oog voor de ontwikkeling van haar medewerkers. Als programmamanager van deze afdeling verzorgde Bart van der Vossen een evenement waarvoor hij Marcel vroeg een training te geven. "De Talent Acquisition Bootcamp was een 3-daagse waarin onze consultants in teams leren, samenwerken én met elkaar de strijd aangaan."

"Marcel trainde onze consultants, zodat zij hun response rate leerden verhogen voor het werven van nieuwe mensen. Het doel voor de deelnemers was tweeledig. Ten eerste kwantitatief: zoveel mogelijk afspraken maken met nieuwe talenten om de pool te vullen. En ten tweede kwalitatief: sourcen, werven en bellen om de juiste kandidaten te vinden. Om te leren beter die kwalitatieve leads te bereiken kwam Marcel in beeld."

Verplaatsen in onze klantvraag

"Bij mijn zoektocht naar de juiste trainer sprak Marcels benadering me zeer aan. Hij stelde op een consultancy-achtige manier vragen, ging op zoek naar onze behoefte. Hij begon niet gelijk te zenden met wat hij te bieden heeft."

 

Rustige lichaamstaal en glinsterende ogen

"Typerend voor Marcels training was dat iedereen stil en actief zat te luisteren. Dat is bij ons niet heel gebruikelijk, vaak is er toch wat onderling geroezemoes. Hij begon met een quiz en activeerde de deelnemers door duidelijk te maken dat mensen recruiters eigenlijk helemaal niet fijn vinden. Marcel heeft een hele natuurlijke kalmte, weet waar hij het over heeft. Het is geen bandje dat hij afspeelt. Je voelt zijn passie: een rustige lichaamstaal, maar met glinsterende ogen. Ik vond het heel plezierig dat hij de rust in zijn stem heel bewust gebruikte, waardoor de informatie kon landen bij de deelnemers."


"Erg krachtig was ook dat hij weinig tekst op zijn slides heeft staan. Hij vertelt zijn verhaal eromheen. Als voorbeelden gebruikte hij teksten geschreven door de deelnemers. Dat geeft extra energie aan de training, want daardoor vragen mensen zich af of ook hun tekst door Marcel behandeld gaat worden. Ook het actieblok na de training was goed, waardoor het geleerde direct in de praktijk werd toegepast."

 

Prima resultaten

"In 3 dagen tijd zijn er 642 afspraken gemaakt. Daar zijn we zeer tevreden over. We zien dat de contact- en uiteindelijk contractratio omhoog is gegaan. En daar doen we het voor."

 

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?