PERSBERICHT | Recruiters YoungCapital getraind tot ware sourcing sharks

PERSBERICHT | Recruiters YoungCapital getraind tot ware sourcing sharks

Recruiters YoungCapital getraind tot ware sourcing sharks

Help! Ik heb op LinkedIn een interessant profiel gevonden, maar mijn potentiële kandidaat reageert niet! Het is een probleem waar vrijwel alle recruiters weleens tegenaan lopen. Ook die van YoungCapital. Daarom stimuleert de recruitmentspecialist haar medewerkers om zich op dit vlak continu te ontwikkelen. Hoe vinden zij geschikt talent? En vooral: hoe binden zij hen? Via een maatwerk blended learning-traject van Marcel van der Meer van Sourcing Training by Klikwork worden ruim 450 recruiters opgeleid om nóg succesvoller te sourcen via het zakelijke sociale netwerk.

Rob Groot, commercieel directeur bij YoungCapital, is enthousiast over de start van de samenwerking. “Als allround recruitmentspecialist willen wij natuurlijk ook de beste zijn op het gebied van sourcing. Maar de aandacht van potentiële kandidaten grijpen op LinkedIn is echt een vak apart. Sourcing Training by Klikwork zorgt ervoor dat onze recruiters straks precies weten hoe ze dat kunnen doen.” De training helpt ze alles te halen uit de mogelijkheden die sourcen via LinkedIn biedt. Marcel: “Zeker nu de arbeidsmarkt krap is en het werkterrein van YoungCapital zich naar nieuwe groeimarkten uitbreidt, is het belangrijk hun recruiters een kennisboost te geven. Ik help hen bij die ontwikkeling.”

Sourcing sharks

Marcel traint de recruiters zowel online als offline om hun sourcing skills te verbeteren. “In de komende 2 jaar leren alle recruiters digitaal hoe ze als ware sourcing sharks te werk kunnen gaan”, refereert Marcel aan de titel van de training. “Eerst leren deelnemers meer over sourcen via LinkedIn. Vervolgens neem ik ze mee in de wereld van neuromarketing en de kracht van de juiste woorden. Aan het eind van de training zoeken de recruiters nóg beter en schrijven ze moeiteloos effectievere berichten aan potentiële kandidaten. Een bericht waar iemand alleen maar ‘ja’ op kan zeggen.” 

Sourcing succes

Rob blikt alvast vooruit naar het uiteindelijke resultaat. “Ons doel is duidelijk, we willen via LinkedIn nóg meer kandidaten onboarden. Daarvoor hebben onze recruiters de laatste kennis en expertise nodig. Die doen ze op tijdens de sourcing sharks-training. En doordat theorie en praktijk tijdens het interactieve traject worden gecombineerd, kunnen ze hun nieuwe vaardigheden gelijk omzetten in sourcing succes.” Marcel verwacht ook veel van het traject. Hij is ervan overtuigd dat de recruiters significant meer talent zullen vinden en dat er meer kandidaten op gesprek zullen komen. 


Over YoungCapital 

Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, traineeship of opleiding, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar, zijn de 1.300 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken.

Over Sourcing Training by Klikwork

Marcel van der Meer is met zijn bedrijf Sourcing Training by Klikwork dé expert in sourcing training. Zo neemt jouw organisatie een voorsprong op de concurrentie en vergroot het jullie impact op de arbeidsmarkt. 

Sourcing Training by Klikwork geeft het hele jaar door zowel online als offline trainingen.