4 miljoen Nederlanders op LinkedIn niet gekoppeld aan een bedrijf.
16 februari 2022 

4 miljoen Nederlanders op LinkedIn niet gekoppeld aan een bedrijf.

Op LinkedIn staan in Nederland op dit moment ruim 9 miljoen LinkedIn profielen. Dat kan ik checken op mijn basis LinkedIn account. Op LinkedIn Recruiter vind ik er 9.3 miljoen. Een 300 duizend profielen meer of minder is niet zo erg. Zeker niet na de schokkende ontdekking die ik heb gedaan. En het verschil tussen de basis LinkedIn en LinkedIn Recruiter heeft vast te maken dat je met LinkedIn Recruiter net wat dieper kunt zoeken.


Kijken naar LinkedIn data

Maar hoe kwam ik erachter dat ruim 4 miljoen mensen niet gekoppeld zijn een “echt” bedrijf? Gewoon continu kijken naar de data. Wat komt eruit en waar komen verschillen vandaan.

Als ik alle bedrijfsgrootte selecteer dan moet ik op 9 of 9.3 miljoen profielen uitkomen, toch?

  • Ik kom niet verder dan 4.7 miljoen profielen. Wat slechts 4.7 miljoen profielen? Dat is net iets meer dan de helft. Deze check kun je doen bij LinkedIn Recruiter Seat en Recruiter Lite.
  • Even een dubbelcheck. Wat als ik alle bedrijfstypen selecteer. Dit is een check die werkt alleen bij je Recruit Seat. Dat is euhh 4.6 miljoen.

Dus slechts de helft van alle profielen zijn gekoppeld aan een bedrijf. Help. Wat betekent dit? Als je zoekt met bedrijfsgrootte of bedrijfstype dan mis je, gemiddeld genomen, bijna de helft van je zoekopdracht.


Dat heeft twee redenen, ook weer gecheckt met de data:

  1. Of ze zijn gestopt te werken bij een organisatie. Ruim 4 miljoen mensen. Dat lijkt mij wat veel. Op dit moment staan 590 duizend mensen open-to-work. Daar zit nogal een verschil in. Ik ben wel grote groepen mensen tegengekomen die geen open-to-work aan hebben staan en die op dit moment geen job hebben. Volgens LinkedIn. Je kunt deze achterhalen met de verborgen operators.
    Zoals deze persoon, die een internship heeft afgerond en zo zijn er nog veel meer.

2. Of ze werken op dit moment voor een volgens LinkedIn niet bestaande organisatie. Zoals deze persoon hieronder, dit is ook een hele grote groep. Je kunt het vaak zien aan het gebrek aan een logo bij het bedrijf. En je kunt ze dan ook niet vinden als je de filter bedrijfsgrootte of bedrijfstype hebt gebruikt.


Tips om dit te omzeilen, gebruik deze filters alleen als het echt niet anders kan. Je mist de helft van de kandidaten. De data heeft het aangetoond.

Of je kunt deze hidden kandidaten gebruiken door de verborgen operators te gebruiken. Wil je hier meer over weten?

Meld je dan hier aan.

Meer van deze onthullingen, volgen nog. Want er is nog meer…