Ik volg je niet meer

Creator modus van LinkedIn

De creatormodus van LinkedIn. Dit is de promotie van LinkedIn: “De creatormodus is een profielinstelling op uw dashboard waarmee u uw bereik en invloed op LinkedIn kunt vergroten. U kunt de creatormodus inschakelen om toegang te krijgen tot extra tools en functies waarmee u content kunt maken en uw doelgroep kunt laten groeien op LinkedIn.” Wow, dat is mooi.

Recruiters zijn geen contentmakers

Mooi voor contentmakers. Recruiters zijn geen contentmakers. Tenzij je “Hé, ben jij en of ken jij abc, kom dan bij ons solliciteren”, bedoelt. No offense. En er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Toch zie ik dat deze optie steeds vaker aanstaan bij recruiters. Laatst gaf ik een training bij een organisatie. Twee van de acht recruiters hadden het aanstaan. De creator modus. Ik vroeg wat de reden was.

“Uh, wat is dat? Ik legde het uit. “O, dat had LinkedIn gezegd dat dit wel handig was en dat je zo een grotere doelgroep gaat bereiken.”
De gemiddelde recruiter denkt waarschijnlijk: Ik wil mijn doelgroep laten groeien en ik krijg ook nog extra tools, dat wil ik wel.
Zonder de consequenties te overzien.

Volgen op LinkedIn

“En wat zijn die consequenties dan? Ik heb er toch voordeel van als mijn doelgroep groter wordt. Zei de recruiter met nog geen 700+ connecties.” Ik stelde de volgende vraag: ”krijg je de laatste tijd nog wel eens een connectieverzoek binnen of krijg je alleen notificaties dat mensen je volgen?”

“Ja, dat klopt. Ik krijg alleen maar notificaties dat mensen mij volgen en bijna geen connectieverzoeken meer.” zei ze verbaasd.
Dat is nu precies waar het misgaat. Een kandidaat of een opdrachtgever moeten meer moeite doen om een connectieverzoek te maken.

De kandidaat of opdrachtgever ziet alleen maar volgen. En wij als recruiters willen ons netwerk uitbreiden of kandidaten de mogelijkheid geven om snel contact met ons te leggen.


Er zijn extra handelingen die een kandidaat of een opdrachtgever moet doen om een connectieverzoek te doen. Elke stap extra in een proces, verlies je weer een aantal mensen. Zonde.
En zijn best wel wat stappen die gezet moeten worden en het zit verstopt, achter de 3 puntjes.Switch off creator modus

Tenzij je een echte content maker bent of als je net als ik bijna aan het maximaal aantal connecties zit, zet uit die Creator Modus. Want ik volg je niet meer.
Waar kan ik deze LinkedIn creator modus vinden en hoe zet ik deze uit?


  1. Klik bovenaan je LinkedIn homepage op het pictogram vinden en klik op profiel weergeven.
  2. Scroll naar resources of hulpbronnen daar kun je zien of deze aan of uit staat.
  3. Klik op creator modus en selecteer dan bijdragermodus uit