that-work-s-sempre-technology-review-sourcing-training
marloe-jolij-en-stefan-schepers-review-sourcing-training

Een duidelijke spurt in het kennisniveau van de deelnemers 

"De sourcingkennis van onze recruiters laten bijspijkeren." Dat was de behoefte van zowel Marloe Jolij van That Work-s als Stefan Schepers van Sempre Technology. Aangezien ze elkaar al langer kenden én ze grotendeels in hetzelfde werkveld opereren was een optelsom snel gemaakt. Tijd voor een training van Marcel voor een gemixte groep van 2 bedrijven.

"That Work-s heeft als rpo-organisatie een breed werkveld met een netwerk vooral in IT en de commerciële wereld. En Sempre Technology is echt een technisch detacheringsbureau dat invulling geeft aan technische profielen in deta-vastconstructies. In principe hebben we dezelfde doelgroep die getraind moest worden. Vooral mensen met nog weinig knowhow, gericht op het sourcen van talenten in IT en techniek. Een bijkomend voordeel voor ons was dat we de kosten konden delen. De training was met 11 deelnemers, in 2 dagdelen op locatie in Eindhoven."

Marloe over de training

"Ik heb het als positief ervaren dat ik zelf ook nieuwe dingen hoorde over sourcing. Ik dacht dat ik al persoonlijke InMails schreef bijvoorbeeld, maar dat was blijkbaar niet echt het geval. Dat is overigens een verbetering die we hebben doorgevoerd waarvan we een positief resultaat zien in de response rate."

"Van andere tips die Marcel had merk ik in de praktijk nog niet zoveel. Bijvoorbeeld hoe je in je project kan zien welke mensen er dagelijks zijn bijgekomen. Dat is hier nog niet van de grond, daar had ik meer van verwacht."Stefan over de training

"Onze wervingsdoelgroep is iets anders dan bij That Work-s, wij zoeken vooral in Europa. En we hadden al een redelijk hoge opening rate. Met de rule of 3 hebben we geëxperimenteerd, maar daar zien we nog geen echte toename. Wat wel enorm geholpen heeft is de basale kennis van de LinkedIn-seat, daar is een enorme leercurve geweest. Het inzetten van custom filters en skills in de zoekopdracht om de juiste doelgroep te vinden was een eyeopener."Authentieke kerel

"We kwamen bij Marcel uit, omdat hij al een tamelijk bekend figuur is op dit vlak in recruitmentland. Hij is duidelijk een specialist in zijn vakgebied, die qua trainen écht kennis wil overdragen. Dat zorgt er soms voor dat er veel informatie gedeeld wordt. Er komen best veel sheets voorbij. Om dan de deelnemers langer gefocust te houden is een extra break een volgende keer wellicht een aanrader. De balans tussen luisteren en doen was in de training wel goed. Marcel is een authentieke kerel en we hebben er echt van genoten. We zijn blij dat we de training hebben gehad."

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?