jeij-review-sourcing-training
michel-van-hoeij-review-sourcing-training

Hbo- en wo-kandidaten vinden die zelf nog niet eens weten dat ze beschikbaar zijn

Het bedrijf Jeij is in maart 2021 gestart onder leiding van directeur Michel van Hoeij (1970). Het is een onderdeel van de Driessen Groep, een familie van bedrijven in het domein van mens en werk. Jeij richt zich volledig op het duurzaam werven en selecteren van hbo- en wo-rollen in de publieke sector. Michel, met een trackrecord van meer dan 25 jaar in arbeidsbemiddeling, noemt het een startup met de backbone van een zeer ervaren organisatie.

"We werken vanuit de unieke overtuiging dat je je wervingsproces aan de voorkant goed moet inrichten als je echt duurzaam wilt selecteren. Iedereen weet dat vanuit de publieke sector elke euro goed besteed moet worden. En dat bad hires veel te veel geld kosten. Ook iemand die na een jaar weer weggaat is een bad hire. Dus dat willen wij voorkomen."

Assessments aan de voorkant
Bij Jeij testen ze daarom eerst of potentiële kandidaten duurzaam geplaatst kunnen worden én in de publieke sector passen. "Daarom voeren wij aan de voorkant van de sollicitatieprocedure assessments uit, om te achterhalen wat de intrinsieke motivatie en wendbaarheid is van een kandidaat. En om te ontdekken of ze de juiste cognitieve talenten hebben."

"Met de profielen die wij zoeken red je het in de huidige markt niet met 'post and pray'. Het is dus van belang om dát te doen waar opdrachtgevers zelf niet toe in staat zijn: het vinden van kandidaten die zelf nog niet eens weten dat ze op zoek zijn. Daarvoor gingen we op zoek naar een specifieke sourcingtraining voor onze 8 recruiters, omdat je verder wilt komen dan kan met de standaard LinkedIntrainingen."


Trucs met bizar veel impact
"Van Marcel leerden we hoe we op een interessante manier mensen kunnen verleiden om contact op te nemen. Door neuromarketing toe te passen, profielen heel goed te bekijken en daaruit een unieke vertaalslag te maken naar een teaser die werkt. Allemaal kleine trucs en tips die bizar veel impact hebben. Vooral die tekst- en schrijftips doen hun werk, het resultaat daarvan zien we al terug. Daarnaast leerden we beter zoeken met boolean search en binnen LinkedIn. Zoveel beter dat het zelfs de meest ervaren recruiters verraste."


Gevonden via Kiqit
"Op het platform van Kiqit was ik al in aanraking gekomen met de kennis van Marcel. Om niet geheel blind te varen op mijn eigen gevoel heb ik eerst nog overlegd met een andere recruitmentprofessional. Het resultaat daarvan was dat ik Marcel benaderde voor de 2-daagse training bij ons op kantoor."


Toegankelijk en met kennis van zaken
"De training was dus niet online, het was bij ons in Helmond. Dat is zeer goed bevallen. Marcel weet echt waar het over gaat en wist de trainingsinhoud exact af te stemmen op wat wij nodig hadden. En hij is heel toegankelijk, totaal niet opdringerig en daardoor komen mensen met plezier terug voor de tweede dag. De kernwaarden van onze organisatie zijn 'persoonlijk' en 'professioneel'. Wel leuk om dan te zien dat dat ook de kwaliteiten zijn die Marcel meebrengt."

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?