flevodirect-uitzendbureau-review
erwin-opgelder-review-flevodirect

Sourcingtraining voor het uitzendwezen

Erwin Opgelder is mede-eigenaar van FlevoDirect. Een uitzendbureau met vestigingen in Zeewolde en Lelystad. Een organisatie vaak vooral heel breed moet sourcen. Bij verschillende opdrachtgevers in veel verschillende sectoren en branches. "Ik vroeg mij dus af of Marcels trainingen niet te veel op corporates waren gericht voor wat wij zochten."

"De website van Marcel was me al eens opgevallen. Ik stuurde hem een berichtje of we even konden bellen. Omdat ik wilde weten of hij ook een training kon geven meer gericht op het uitzendwezen. Op dat berichtje reageerde hij heel snel. Hij vertelde me wie hij is en wat hij doet en had me snel overtuigd dat we bij hem aan het juiste adres waren."

Het recruitment fundament

"Ik zei tegen Marcel: ik heb je gevonden via Getnoticed. Daar las ik wat blogs en kwam zo bij het boek Het recruitment fundament van Arjan Elbers. Hij noemt Marcel in het boek, een verhaal dat me aansprak. Het was precies wat we nodig hadden om mensen breder kennis te laten maken met opdrachtgevers. En hoe we het werk makkelijker maken in plaats van moeilijk(er). We wilden alle tips en tricks leren die ons nog niet bekend waren."


Eerste sourcingtraining voor ons team

"We volgden de training met z'n zessen op onze locatie in Lelystad. Het was onze eerste op het gebied van sourcing. We hebben elk jaar trainingen op het programma, om te blijven leren."

"Marcel had een leerzame en uitgebreide sessie voorbereid. Het afwisselen van lesstof met plezierige interactie maakte het erg aangenaam. Hij brengt de stof op een hele vlotte moderne manier, ook door de leuke opzet van zijn presentatie. De praktijkoefeningen tussendoor maakten het direct erg hands-on. Door in socialmediaprofielen te duiken en met filtering op LinkedIn te oefenen werkte je meteen met de theorie."


Onze 2 belangrijkste learnings

"Lees je in voor je gaat beginnen. Verdiep je in je opdrachtgever en de markt (hoeveel kandidaten zijn er?). Er zijn allerlei bronnen om te zien hoe moeilijk een vacature is in te vullen. Probeer je opdrachtgever daarin mee te nemen. De andere les is hoe je uit de mensen met een LinkedInprofiel precies de kandidaten haalt die daadwerkelijk openstaan voor ander werk. Hoe je die mensen er uitfiltert."

"We hebben ervan genoten en het ging vlot voorbij. Dat kan je niet van iedere trainer zeggen. En we hebben best wel wat trainingen gehad in de afgelopen 18 jaar. Mocht de groep in de loop van de tijd veranderen qua samenstelling, dan overwegen we zeker hem weer te laten komen."

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?