cegeka-review-sourcing-training
jessica-van-der-meer-review-sourcing-traning

Mensen willen gelijk aan de slag dankzij Marcels enthousiasme

Cegeka is een familiebedrijf opgericht in 1992. Het kent een grote groeiambitie en is hard op weg in Nederland een top 3 speler in IT te worden. Zo nam Cegeka in 2020 KPN Consulting over. Als manager van het recruitmentteam ziet Jessica van der Meer zichzelf ook nog steeds deels als recruiter. "Omdat ik sourcen zo leuk vind en niet 100% wil loslaten. Zo blijf ik inhoudelijk beter betrokken bij het werk en kan ik de business blijven adviseren en de recruiters goed begeleiden."

We zoeken vooral IT-specialisten. En dat is simpelweg een van de moeilijkste wervingsdoelgroepen. De reguliere wervingskanalen leverden bij ons niet voldoende geschikte kandidaten op. Dat wilden we verbeteren met extra inzichten, creativiteit en een focus op het hele arsenaal dat kan bijdragen aan effectief sourcen.

Kennisboost voor het nieuwe team

Daarnaast startten we met een heel nieuw recruitmentteam. Met daarin vooral junior recruiters en een enkele medior. Een kennisboost was dus zeer gewenst. En ook het kunnen toepassen van eenzelfde manier van werken, waardoor we elkaar kunnen helpen bij het verbeteren van de resultaten. Bovendien was het goed voor de teambuilding.

Een van mijn teamleden ging op zoek naar de juiste persoon die ons kon helpen en kwam bij Marcel uit. Ik nam contact met hem op en toen ik zijn prettige benaderbaarheid ervoer was het zo geregeld.


Lekker intensief en super waardevol

We kregen een sourcingtraining van twee dagdelen, op locatie. Marcel was hiervoor zeer goed voorbereid. In een mail van tevoren peilde hij wat onze leervragen waren. En daar stemde hij de training ook duidelijk op af. Marcel luistert goed naar behoeftes en wensen.

De training kende een goede groepsdynamiek en energie. Marcel voelt aan wanneer een break nodig is, dus hoe de groep erbij zit. Hij weet het bovendien interessant te houden door theorie en praktijkoefeningen af te wisselen. Een van die oefeningen was bijvoorbeeld dat je elkaar moest Googelen. Iets wat natuurlijk voor de nodige hilarische resultaten zorgde.


Leuke reacties én zichtbare resultaten

Ook voor mezelf was het leerzaam. Het schud je wakker uit ingesleten gewoontes. Ik sta altijd open voor tips en tricks. Bijvoorbeeld dat de kandidaat een herhaalmail helemaal niet als stalken ziet, waar dat voor mezelf wel zo voelde.

Vanuit het team krijg ik heel veel leuke reacties. Vooral op het net even anders opstellen van je e-mail naar kandidaten. Dat werpt echt zijn vruchten af en is nu in de werkprocessen beland.

Mijn collega had via LinkedIn haar berichtje aangepast volgens de wetten van Marcel. In één middag kreeg ze al drie positieve reacties dat mensen het gesprek wilden aangaan. En dat stimuleert de collega’s dan ook direct om verder te optimaliseren.

Meer weten over de incompany maatwerk sourcing training?